Buurtvereniging Blaeustraatkwartier

AlkmaarWelkom op de  website van Buurtvereniging Blaeustraatkwartier Alkmaar. Via deze site geven we u zo veel mogelijk informatie over deze prachtige buurt. Door middel van verhalen, foto's, nieuwtjes etc.  Wanneer u een vraag heeft, kunt u één van de stuurgroepen aanschrijven, te vinden op de contactpagina. 


Update buurtfeest / rommelmarkt CORONA COVID-19.

Vanwege de aangescherpte regels vanuit de overheid, die tenminste tot 1 juni 2020 zullen duren, hebben we helaas moeten besluiten om ook het buurtfeest, dat gepland stond op 6 juni a.s. , te ANNULEREN. Gezien de verwachte opkomst van een paar honderd man, vinden wij het niet gepast om vlak na de door de overheid gestelde datum, dit feest doorgang te laten vinden. Wij hopen op uw begrip. Maar uiteraard laten we dit jubileum jaar niet zomaar voorbij gaan, we zullen dan ook z.s.m. een nieuwe datum voor het feest communiceren. Ook de rommelmarkt die gepland stond op 17 mei is GEANNULEERD.

Wij willen er alles aan doen om als buurt niet in aanraking te komen te komen met dit virus. Wanneer u denkt symptomen te hebben, meld dit dan aan uw naasten en neem gepaste maatregelen.

Laten we met elkaar, de door de overheid opgelegde strengere regels respecteren. Houd afstand van elkaar. 
Be safe, stay healthy!

70 plussers in het zonnetje!

In deze voor iedereen vreemde en onzekere tijden, ontstaan ook gelukkig mooie initiatieven.

Wij als buurtvereniging hebben helaas, maar begrijpelijk, diverse (aankomende) activiteiten voor onze buurt moeten annuleren. Waaronder het feest van het 85 jarig bestaan van onze mooie buurt. In onze buurt wonen relatief veel ouderen en we merken dat vele sociale fysieke contacten van familie en vrienden (grotendeels) zijn komen te vervallen. Nu we ook met zijn allen in ieder geval tot en met 28 april zo veel mogelijk binnen moeten blijven is dit vooral voor de ouderen, die zich in de risicogroep bevinden, wederom een klap in het gezicht, waarbij het gemis naar kinderen en kleinkinderen steeds groter wordt.

We hebben als buurtvereniging geïnitieerd om samen met diverse kinderen uit de buurt al onze bewoners van 70 jaar en ouder, wat neer komt op 73 adressen, een kleine hart onder de riem te steken in deze onzekere tijden. Door de kinderen zijn meer dan 100 knutsels, in hart vorm, gemaakt waarbij een aantal kinderen een persoonlijke boodschap hebben geschreven. Bij Bakkerij Mens ( #SupportYourLocal ) hebben we een pakketje samen laten stellen bestaande uit diverse lekkernijen. We kregen tijdens het rondbrengen, waarbij we ook werden geholpen door de kinderen uit de buurt, hartverwarmende reacties van de bewoners.Namens de buurtvereniging wensen wij iedereen, dus niet alleen de 70 plussers, heel veel gezondheid toe.

#StaySafe #BlijfThuis  #SamenSterk 

Buurtpreventie. 

We merken de laatste tijd dat er steeds meer verdachte personen in de wijk rondlopen. Helaas zijn er de laatste tijd ook meer inbraken geweest. Er staat inmiddels al een waarschuwingsbord bij binnenkomst vanaf de ring, bij de 'Paarden-rotonde'. Houdt allen een extra oogje in het zeil en meld evt. onraad in de buurtpreventie app. Lid worden van de buurtpreventie app? stuur dan e-mail naar blaeustraatkwartier@hotmail.com o.v.v. aanmelding buurtpreventie app of meld je hier aan.