Buurtvereniging Blaeustraatkwartier

Alkmaar

Herinrichting Stationsgebied.   juni 2021

De aankomende jaren zal het stationsgebied opnieuw ingericht gaan worden. Als buurt zullen we hier zeker mee te maken krijgen. We hebben daarom een speciale pagina op deze site aangemaakt omtrent alle ontwikkelingen. Ook is er een werkgroep opgericht om op een zo goed mogelijke manier in contact te kunnen blijven met de gemeente en de buurt en we iedereen van de meest recente info kunnen voorzien. Meer info over de ontwikkelingen van het stationsgebied zijn te vinden op: 

https://www.alkmaar.nl/alkmaarskanaal/stationsgebied/ 

 

Welkom in de buurt. oktober 2020

Per 1 oktober krijgen alle nieuwe buurtbewoners een "Welkom thuis" kaart door de straatcontactpersonen aangeboden. De afgelopen jaren werd dit ook al bezorgd, maar onlangs hebben we de kaart in een nieuw jasje gestoken.  We hopen hiermee de nieuwe bewoner(s) direct een goed thuis gevoel te geven. Beter een goede buur(t) dan...

Speeltuin 't Groene pleintje. augustus 2020

6 april 2020 is er gestart met de renovatie van het speeltuintje aan de Van der Lijnstraat. Wat is het mooi geworden en wat wordt er veel gebruik van gemaakt door de kinderen (en ouders) uit de buurt. Door een misverstand tussen de gemeente en de aannemer moest op het laatste moment de heuvel, waar onder andere de glijbaan in is gegraven, gemaakt worden en ingezaaid worden met graszaad. Daarom heeft het wat langer geduurd dan gepland, maar inmiddels is ook de "groenstrook" van de speeltuin open. 

Het initiatief tot het vernieuwen van 't Groene Pleintje komt bij een aantal bewoners en de buurtvereniging vandaan. De gemeente Alkmaar is volledig verantwoordelijk voor 't pleintje inclusief het onderhoud. Wel willen we iedereen vragen  zelf goed met het pleintje om te gaan. Afval in de prullenbak en wellicht kunt u zelf, als de kinderen aan het spelen zijn, afspreken om wat onkruid te wieden met elkaar. Zo houden we met elkaar het pleintje mooi en netjes.
 

Buurtfeest / rommelmarkt geannuleerd. maart 2020

Vanwege de aangescherpte regels vanuit de overheid, hebben we helaas moeten besluiten om ook het buurtfeest, dat gepland stond op 6 juni a.s. , te ANNULEREN. Gezien de verwachte opkomst van een paar honderd man, vinden wij het niet gepast om vlak na de door de overheid gestelde datum, dit feest doorgang te laten vinden. Wij hopen op uw begrip. Maar uiteraard laten we dit jubileum jaar niet zomaar voorbij gaan, we zullen dan ook z.s.m. een nieuwe datum voor het feest communiceren. Ook de rommelmarkt die gepland stond op 17 mei is GEANNULEERD.

Wij willen er alles aan doen om als buurt niet in aanraking te komen te komen met dit virus. Wanneer u denkt symptomen te hebben, meld dit dan aan uw naasten en neem gepaste maatregelen.

Laten we met elkaar, de door de overheid opgelegde strengere regels respecteren. Houd afstand van elkaar. 
Be safe, stay healthy!
Wel zijn we nog steeds op zoek naar suggesties en vrijwilligers. Heeft u een leuke suggestie voor deze dag, of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan een berichtje naar: Blaeustraatkwartier85jaar@gmail.com 

70 plussers in het zonnetje!  april 2020

In deze voor iedereen vreemde en onzekere tijden, ontstaan ook gelukkig mooie initiatieven.

Wij als buurtvereniging hebben helaas, maar begrijpelijk, diverse (aankomende) activiteiten voor onze buurt moeten annuleren. Waaronder het feest van het 85 jarig bestaan van onze mooie buurt. In onze buurt wonen relatief veel ouderen en we merken dat vele sociale fysieke contacten van familie en vrienden (grotendeels) zijn komen te vervallen. Nu we ook met zijn allen in ieder geval tot en met 28 april zo veel mogelijk binnen moeten blijven is dit vooral voor de ouderen, die zich in de risicogroep bevinden, wederom een klap in het gezicht, waarbij het gemis naar kinderen en kleinkinderen steeds groter wordt.

We hebben als buurtvereniging geïnitieerd om samen met diverse kinderen uit de buurt al onze bewoners van 70 jaar en ouder, wat neer komt op 73 adressen, een kleine hart onder de riem te steken in deze onzekere tijden. Door de kinderen zijn meer dan 100 knutsels, in hart vorm, gemaakt waarbij een aantal kinderen een persoonlijke boodschap hebben geschreven. Bij Bakkerij Mens ( #SupportYourLocal ) hebben we een pakketje samen laten stellen bestaande uit diverse lekkernijen. We kregen tijdens het rondbrengen, waarbij we ook werden geholpen door de kinderen uit de buurt, hartverwarmende reacties van de bewoners.Namens de buurtvereniging wensen wij iedereen, dus niet alleen de 70 plussers, heel veel gezondheid toe.

Deze actie is ook door de media opgepikt: 

https://www.alkmaarsdagblad.nl/regio/initiatief-voor-de-ouderen-blaeustraatkwartier-alkmaar

 

#StaySafe #BlijfThuis  #SamenSterk 

Buurtpreventie. 

We merken de laatste tijd dat er steeds meer verdachte personen in de wijk rondlopen. Helaas zijn er de laatste tijd ook meer inbraken geweest. Er staat inmiddels al een waarschuwingsbord bij binnenkomst vanaf de ring, bij de 'Paarden-rotonde'. Houdt allen een extra oogje in het zeil en meld evt. onraad in de buurtpreventie app. Lid worden van de buurtpreventie app? stuur dan e-mail naar blaeustraatkwartier@hotmail.com o.v.v. aanmelding buurtpreventie app of meld je hier aan.