Buurtvereniging Blaeustraatkwartier

AlkmaarSint Maarten. Vrijdag 11 november
De kinderen gaan weer zingend langs de deuren met lampions.
Om het extra leuk te maken, vragen we iedereen om de buurt te versieren met lampjes en lichtjes


Running Dinner. zaterdag 29 oktober
Gezellig samen tafelen bij de buren. U maakt zelf één voor-, hoofd-, of nagerecht en de andere gangen eet u bij een buurtbewoner. Dit najaar organiseren we alweer de 6e editie van het Running Dinner. Naast de heerlijke gerechten is vooral het samen tafelen en de gezelligheid het belangrijkste Je zit steeds met zes personen aan tafel en bij iedere gang ontmoet je weer andere buren. Je wisselt dus per gang, van huis en tafelgenoten.
Er kan een onbeperkt aantal mensen deelnemen. Ook kunt u zich alleen (of met een buurman/vrouw) opgeven.
Aanmelden kan nog tot 24 september bij Sanne Komen: s.komen@hotmail.com


Nationale Burendag. Zaterdag 24 september 

Nodig vandaag je buren eens uit voor een kopje koffie!!  De buurtvereniging zorgt, samen met Bakkerij Mens, voor wat lekkers erbij. Ophalen kan op zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur aan de Houtmanstraat 15.
Kom op tijd, want OP=OP. Gebak wordt uitgedeeld in de achtertuin, max 4 stuks per persoon.


Alkmaar City Clean Up. Zaterdag 17 September 2022

Met z’n allen maken we Alkmaar en vooral onze eigen wijk een stukje schoner tijdens de Alkmaar City Clean-Up.
Kom je ook meehelpen??? Wij zorgen voor opruimmaterialen zoals grijpers en vuilniszakken.
Waar: Verzamelen bij het grasveld aan de Nicolaas Beetskade/Blaeustraatkwartier
Hoe laat: start 10:00 uur - einde 12:00 uur
Voor meer informatie, zie Alkmaar City Cleanup
Voor vragen kun je terecht bij Brenda Wedding, Houtmanstraat 15


Gezond en fit.  Augustus 2022

Sportclub Bergermeer begint het nieuwe seizoen op 7 september as.
Sport Club Bergermeer houdt je in conditie! Tot op hoge leeftijd fit blijven betekent er nu al aan werken. We weten het allemaal: bewegen is gezond voor je hele lichaam. Je conditie verbetert en het maakt je sterk. Gewoon een kwestie van doen! Meld je aan bij Sport Club Bergermeer (SCB) en werk onder professionele begeleiding aan je gezonde toekomst.
De club bestaat uit een leuke groep mensen van 40 jaar en ouder uit onder andere de Bergermeer, Spoorbuurt, Blaeustraatkwartier, Rembrandtkwartier en Hoefplan.In een ontspannen sfeer houd je bijna ongemerkt je conditie op peil, je spieren op kracht, blijf je lenig en raak je je overtollige kilo´s kwijt bij onze club, die ruim veertig jaar geleden is opgericht.
Mannen trainen iedere woensdagavond van 19.00-20.00 uur en dames van 20.00-21.00 uur. Het laatste kwartier is altijd gereserveerd voor een spelletje. Britt, afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, zorgt er voor dat iedereen naar vermogen zijn/haar grenzen verlegt.
Geloof je het niet, kom dan eerst voor een gratis proefles. Geloof je het wel, meld je dan meteen aan. De eerste les is dan gratis!
Voor slechts €100,- per jaar ben je al lid.
We sporten in de gymzaal aan het grasveld van de Beethovensingel 13 te Alkmaar, t.o. de Chopinstraat.
Op woensdag 7 september aanstaande beginnen we met de trainingen.  
Voor informatie, kun je contact opnemen met:
• Guus Heffelaar 06-31949971   
• Jeannette Moning 06-39080288
e-mail: sportclubbergermeer@gmail.com


Vergroenen van de buurt. juni 2022

Een paar maanden geleden is de Werkgroep GROEN Blaeustraatkwartier opgericht. Doel van de werkgroep is onze buurt nog groener en nog aantrekkelijker te maken voor bewoners, planten en dieren. Dit voorjaar zijn we ‘met een groene bril op’ door het Blaeustraatkwartier gefietst en we zagen op meerdere plekken ruimte voor veldjes of brede stroken narcissen en sneeuwklokjes. Ook viel ons op dat in verschillende straten nog ruimte is voor extra bomen en we zagen goede plekken voor bloeiende vaste planten en besdragende struiken: mooi voor de mensen en goed voor bijen, vlinders, vogels etc.
Onze Groenwensen zijn op kaart gezet en deze kan door iedereen aangevuld worden. In de nazomer gaan we subsidie aanvragen om voorjaarsbollen aan te schaffen. Ook kunnen we in overleg gaan met de gemeente Alkmaar en Stadswerk072 over de aanplant van bomen en besdragende struiken, en over het inrichten van een paar perken met bloeiende planten.
De werkgroep bestaat op dit moment uit 6 leden: wie met ons mee wil denken is van harte welkom! In het najaar hebben we ook mensen nodig die helpen bij het bollen planten. Als je je daarvoor alvast wilt aanmelden, stuur dan een app naar Nicolien (06 - 2032 1722).


Herinrichting Stationsgebied.   juni 2021

De aankomende jaren zal het stationsgebied opnieuw ingericht gaan worden. Als buurt zullen we hier zeker mee te maken krijgen. We hebben daarom een speciale pagina op deze site aangemaakt omtrent alle ontwikkelingen. Ook is er een werkgroep opgericht om op een zo goed mogelijke manier in contact te kunnen blijven met de gemeente en de buurt en we iedereen van de meest recente info kunnen voorzien. Meer info over de ontwikkelingen van het stationsgebied zijn te vinden op: 

https://www.alkmaar.nl/alkmaarskanaal/stationsgebied/ 

 

Welkom in de buurt. oktober 2020

Per 1 oktober krijgen alle nieuwe buurtbewoners een "Welkom thuis" kaart door de straatcontactpersonen aangeboden. De afgelopen jaren werd dit ook al bezorgd, maar onlangs hebben we de kaart in een nieuw jasje gestoken.  We hopen hiermee de nieuwe bewoner(s) direct een goed thuis gevoel te geven. Beter een goede buur(t) dan...

Speeltuin 't Groene pleintje. augustus 2020

6 april 2020 is er gestart met de renovatie van het speeltuintje aan de Van der Lijnstraat. Wat is het mooi geworden en wat wordt er veel gebruik van gemaakt door de kinderen (en ouders) uit de buurt. Door een misverstand tussen de gemeente en de aannemer moest op het laatste moment de heuvel, waar onder andere de glijbaan in is gegraven, gemaakt worden en ingezaaid worden met graszaad. Daarom heeft het wat langer geduurd dan gepland, maar inmiddels is ook de "groenstrook" van de speeltuin open. 

Het initiatief tot het vernieuwen van 't Groene Pleintje komt bij een aantal bewoners en de buurtvereniging vandaan. De gemeente Alkmaar is volledig verantwoordelijk voor 't pleintje inclusief het onderhoud. Wel willen we iedereen vragen  zelf goed met het pleintje om te gaan. Afval in de prullenbak en wellicht kunt u zelf, als de kinderen aan het spelen zijn, afspreken om wat onkruid te wieden met elkaar. Zo houden we met elkaar het pleintje mooi en netjes.
 

Buurtfeest / rommelmarkt geannuleerd. maart 2020

Vanwege de aangescherpte regels vanuit de overheid, hebben we helaas moeten besluiten om ook het buurtfeest, dat gepland stond op 6 juni a.s. , te ANNULEREN. Gezien de verwachte opkomst van een paar honderd man, vinden wij het niet gepast om vlak na de door de overheid gestelde datum, dit feest doorgang te laten vinden. Wij hopen op uw begrip. Maar uiteraard laten we dit jubileum jaar niet zomaar voorbij gaan, we zullen dan ook z.s.m. een nieuwe datum voor het feest communiceren. Ook de rommelmarkt die gepland stond op 17 mei is GEANNULEERD.

Wij willen er alles aan doen om als buurt niet in aanraking te komen te komen met dit virus. Wanneer u denkt symptomen te hebben, meld dit dan aan uw naasten en neem gepaste maatregelen.

Laten we met elkaar, de door de overheid opgelegde strengere regels respecteren. Houd afstand van elkaar. 
Be safe, stay healthy!
Wel zijn we nog steeds op zoek naar suggesties en vrijwilligers. Heeft u een leuke suggestie voor deze dag, of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan een berichtje naar: Blaeustraatkwartier85jaar@gmail.com 

70 plussers in het zonnetje!  april 2020

In deze voor iedereen vreemde en onzekere tijden, ontstaan ook gelukkig mooie initiatieven.

Wij als buurtvereniging hebben helaas, maar begrijpelijk, diverse (aankomende) activiteiten voor onze buurt moeten annuleren. Waaronder het feest van het 85 jarig bestaan van onze mooie buurt. In onze buurt wonen relatief veel ouderen en we merken dat vele sociale fysieke contacten van familie en vrienden (grotendeels) zijn komen te vervallen. Nu we ook met zijn allen in ieder geval tot en met 28 april zo veel mogelijk binnen moeten blijven is dit vooral voor de ouderen, die zich in de risicogroep bevinden, wederom een klap in het gezicht, waarbij het gemis naar kinderen en kleinkinderen steeds groter wordt.

We hebben als buurtvereniging geïnitieerd om samen met diverse kinderen uit de buurt al onze bewoners van 70 jaar en ouder, wat neer komt op 73 adressen, een kleine hart onder de riem te steken in deze onzekere tijden. Door de kinderen zijn meer dan 100 knutsels, in hart vorm, gemaakt waarbij een aantal kinderen een persoonlijke boodschap hebben geschreven. Bij Bakkerij Mens ( #SupportYourLocal ) hebben we een pakketje samen laten stellen bestaande uit diverse lekkernijen. We kregen tijdens het rondbrengen, waarbij we ook werden geholpen door de kinderen uit de buurt, hartverwarmende reacties van de bewoners.Namens de buurtvereniging wensen wij iedereen, dus niet alleen de 70 plussers, heel veel gezondheid toe.

Deze actie is ook door de media opgepikt: 

https://www.alkmaarsdagblad.nl/regio/initiatief-voor-de-ouderen-blaeustraatkwartier-alkmaar

 

#StaySafe #BlijfThuis  #SamenSterk 

Buurtpreventie. 

We merken de laatste tijd dat er steeds meer verdachte personen in de wijk rondlopen. Helaas zijn er de laatste tijd ook meer inbraken geweest. Er staat inmiddels al een waarschuwingsbord bij binnenkomst vanaf de ring, bij de 'Paarden-rotonde'. Houdt allen een extra oogje in het zeil en meld evt. onraad in de buurtpreventie app. Lid worden van de buurtpreventie app? stuur dan e-mail naar blaeustraatkwartier@hotmail.com o.v.v. aanmelding buurtpreventie app of meld je hier aan.